Repatriëringen

Als je naar het buitenland vertrekt, hou je er geen rekening mee dat je wel eens snel weer thuis zou kunnen zijn. Maar een ongeluk schuilt in een klein hoekje.

Vele bijstandsmaatschappijen bieden hun klanten dan ook een reisverzekering aan, met de mogelijkheid om gerepatriëerd te worden.

Dit kan op verschillende wijzen plaats vinden. De manier waarop dit gebeurt, wordt in overleg met de behandelende arts in het buitenland, de medische bijstandsdienst en onze dienst Internationaal bepaald.

Ook voor niet-verzekerde patiënten bieden wij deze dienstverlening aan. Wij zorgen dan ook voor de volledig medische afhandeling als de logistieke: vervoer van bed tot bed op gelijk welke manier.

Over de weg

  • Per ligtaxi of vsl: Dit is voor patiënten die nog mobiel zijn en geen medische zorgen nodig hebben tijdens het transport.
  • Per ambulance: Voorzien voor patiënten die niet mobiel zijn en/of medische zorgen nodig hebben.
  • Per klinimobiel: Tijdens het transport zijn een verpleegkundige en arts aanwezig om extra (intensieve) medische zorgen toe te dienen.

Door de lucht

  • Per lijnvlucht: De patiënt is mobiel en kan zittend vervoerd worden. Dit kan eventueel ook met begeleiding van verpleegkundige of arts.
  • Per ambulance vlucht: Deze manier is voorzien voor patiënten in kritieke toestand. Zij worden tijdens transport begeleid door arts en verpleegkundige in een speciaal uitgerust vliegtuig.
  • Bij massa-evacuatie (zoals bv tijdens het ski seizoen) worden grotere vliegtuigen gecharterd om patiënten in groep over te brengen. Ook dan staat Ambuce paraat om met 30 tot 40 wagens tegelijk patiënten naar hun bestemming te brengen, al dan niet met medische begeleiding.

Personen met beperkte mobiliteit (PRM)

Reizen met beperkte mobiliteit is vaak een moeilijke opgave. ART* biedt op Brussels Airport PRM agenten aan voor het verlenen van assistentie aan reizigers met verminderde mobiliteit.

Dit omvat rolstoelgebruikers, passagiers die moeite hebben met communicatie, personen met een visuele/ auditieve handicap, en anderen.

Onze bekwame PRM agents zorgen ervoor dat ieder persoon op een veilige en aangename manier van de luchthaven kan genieten, ongeacht zijn of haar extra noden.

Passagiers assisentie aanvragen op Brussels Airport? Klik hier.