Dringend Ziekenvervoer

Ambuce is marktleider op gebied van het 112-vervoer en ander dringend vervoer zoals dringend privé-vervoer, dringend neo-nataal vervoer en andere vormen van dringend gespecialiseerd medisch vervoer. Onze wagens zijn voornamelijk geconcentreerd in de provincie Antwerpen, maar ook in regio Brussel, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg zijn we actief.

Wij voorzien Dringende Geneeskundige Hulpverlening (DGH) zowel vanuit ziekenhuizen als private standplaatsen waar wij een 24u permanentie verzorgen, en dit 7 dagen op 7. Onze bemanning bestaat steeds uit 2 gediplomeerde ambulanciers die in het bezit zijn van een 112 DGH badge.

Indien er zich een noodgeval voordoet vertrekken onze ziekenwagens onmiddelijk naar de hulpbehoevende(n). Onze hulpverleners behandelen de patiënt met de grootste zorg en brengen deze, naar het dichtstbijzijnde of meest geschikte 112 erkende ziekenhuis voor verdere verzorging. Indien echter het slachtoffer in een te kritieke toestand bevindt vragen onze hulpverleners bijstand van de MUG (Mobiele Urgentie Groep). Dit MUG-team bestaat uit een arts en een verpleegkundige.

De Dringende Geneeskundige Hulp wordt gecoördineerd door het Hulp Centrum 112 (HC112 – In de volksmond ‘de 100’). Dit staat onder controle van het Ministerie van Volksgezondheid. Zij ontvangen de oproepen en beslissen welke ziekenwagen wordt uitgestuurd.

Indien u wil afwijken van de verplichting “vervoerd te worden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis”, en uw medische toestand staat dit toe, kan u rechtstreeks bellen naar het centrale nummer 078/05.44.44. U hebt dan vrije keuze.