Niet-Dringend Ziekenvervoer

Jaarlijks vervoeren we meer dan 200.000 patiënten over de Vlaamse provincies, het Brusselse gewest en een deel van Wallonië.

Het vervoer wordt gecoördineerd vanuit 4 regionale dispatch-centrales: Antwerpen (Wijnegem), Brussel (Ukkel), Limburg (Zutendaal), Oost- en West-Vlaanderen (Tielt). Tijdens het weekend en gedurende de nacht wordt alles gecoördineerd vanuit de hoofdzetel te Wijnegem. Op elke dispatch-centrale worden de telefoonoproepen aangenomen door een geschoolde telefonist. Zij brengen de opdrachten in en verdelen ze onder de verschillende standplaatsen.

Het aansturen van de wagens gebeurt continu op een dynamische manier.

De wagens vertrekken ’s morgens vanuit verschillende standplaatsen die centraal gelegen zijn in hun desbetreffende regio.

De ambulanciers ontvangen hun opdrachten via thoughbooks. Dit zijn draagbare computers die in de ambulances en ziekentaxi’s geïnstalleerd zijn. Het dataverkeer tussen de wagens en de dispatching gaat via internet.

Onze personeelsleden worden intern opgeleid. Elke werknemer dient een cursus Niet Dringend Ziekenvervoer te volgen. Dit is een cursus van 60 lesuren gevolgd door een theoretisch en praktisch examen. Tijdens de cursus wordt er, buiten de noodzakelijke medische opleiding, veel aandacht besteed aan praktijk, defensief en comfortabel rijden,…

Ons wagenpark staat onder controle van de fleetmanager. Onze wagens voldoen aan de NBN EN 1789:2000 en NBN EN 1865:2000 normen.

Tarieven 2023 Brussel

Geldig van Januari 2023

RolwagenForfait10km€ 72,00
Extra km€ 3,31
Zittend transportForfait10km€ 44,76
Extra km> 10km€ 4,34
Extra km> 25km€ 2,23

Kilometerberekening per rit: geladen x 2

GGC Brussel goedkeuringsnummer 30.02.03